ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ & ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/02/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ευαγγελία Κουτσοβούλου

Ημέρα προβολής 14/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλ. ρύζι καστανό
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • Αποξηραμένα φύλλα φασκόμηλου  
  • Παπαρουνόσπορο
  • Αλάτι- πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με νερό (αναλογία: 1 κούπα ρύζι, 2 κούπες νερό) και το βράζουμε. Προσθέτουμε το σκόρδο, μαργαρίνη με βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 1 περίπου ώρα. Δέκα λεπτά πριν βράσει, προσθέτουμε μερικά αποξηραμένα φύλλα φασκόμηλου, μια κουταλιά μαργαρίνη με βούτυρο και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε το σκόρδο. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο.