ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/10/2015
Βαθμός δυσκολίας:
YΛΙΚΑ
ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
450 ΓΡ. ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΥΠΟΥ ΠΤΙ ΜΠΕΡ
200 ΓΡ. ΚΑΡΥΔΙΑ ΧΟΝΔΡΟΚΟΜΜΕΝΑ
100 ΓΡ. ΣΥΚΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ
5 Κ.Σ. ΚΑΚΑΟ
150 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ SOFT
400 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ
1 Κ.Γ. ΒΑΝΙΛΙΑ ΥΓΡΗ
1 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
5 Κ.Σ. ΜΑΥΡΟ ΡΟΥΜΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
500 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK SOFT
ΚΑΡΥΔΙΑ ΧΟΝΔΡΟΚΟΜΜΕΝΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα καρύδια, τα ψιλοκομμένα αποξηραμένα σύκα, την κανέλλα και το κακάο, ανακατεύουμε πολύ καλά και κρατάμε στην άκρη.
Λιώνουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το βούτυρο. Bάζουμε σε ένα μπολ το ζαχαρούχο γάλα, το λιωμένο βούτυρο, την υγρή βανίλια, το μαύρο ρούμι και ανακατεύουμε. Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα με το ζαχαρούχο γάλα μέσα στο μπολ με τα μπισκότα και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε ένα ταψί, στρωμένο με μεμβράνη ή σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, καλυμμένη με λαδόκολλα και με διάμετρο 26εκ. ή 28εκ.
Σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να παγώσει και να σφίξει.
Για την επικάλυψη:
Λιώνουμε σε ένα μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο και αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία τους.
Καλύπτουμε την καριόκα με το γλάσο σοκολάτας. Πασπαλίζουμε με τα χονδροκομμένα καρύδια και βάζουμε το γλυκό ξανά στο ψυγείο, για 30 λεπτά, να παγώσει το γλάσο σοκολάτας και να σταθεροποιηθεί.
Προσφέρουμε την καριόκα κομμένη σε κυβάκια.