ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΗ ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΑΡΑΚΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/04/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Executive Chef Στέφανο Κολιμάδη

Ημέρα προβολής 30/04/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό πανσέτα χοιρινή
  • 1 ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 σκόρδο
  • 1 σέλερι
  • 3 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ½ κ.γ. πιπέρια ολόκληρα σετσουάν
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 60 γρ. ξίδι βαλσαμικό
  • 1 κλων. δενδρολίβανο


Για τον πουρέ αρακά:

  • 250 γρ. κατεψυγμένο αρακά Ifantis
  • 3 κλων. εστραγκόν
  • 1 ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Αλάτι – πιπέρι

Για τη σάλτσα:

  • 1 κ.γ. μέλι
  • ½ φλ. βαλσαμικό ξίδι
  • Ζουμί από το κρέας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζουμε το δέρμα από την πανσέτα.
Την αλατοπιπερώνουμε και τη σωτάρουμε, μέχρι να θωρακιστεί με το λίπος της. Αφαιρούμε το κρέας και στο ίδιο τηγάνι ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε τα λαχανικά.
Προσθέτουμε τους αστεροειδείς γλυκάνισους, τη δάφνη, τα πιπέρια σετσουάν και το μέλι.
Σβήνουμε με βαλσαμικό ξίδι.
Προσθέτουμε το ζωμό, νερό και το αφήνουμε σκεπασμένο να πάρει μία βράση. Έπειτα, βάζουμε το κρέας μαζί με τα λαχανικά, σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 2 ώρες.

Για τον πουρέ αρακά:

Χτυπάμε στο μούλτι τον αρακά με το ζωμό κότας, το νερό, το εστραγκόν, αλάτι και πιπέρι.
Περνάμε με σίτα τον πουρέ αρακά στο τηγάνι. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μαργαρίνη με βούτυρο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε ελαιόλαδο.

Για τη σάλτσα:
Καραμελώνουμε το μέλι με το βαλσαμικό ξίδι και το ζουμί από το κρέας σουρωμένο.

Ζεσταίνουμε τον πουρέ με ζωμό διαλυμένο σε νερό.
Κόβουμε σε κομμάτια την πανσέτα.
Σερβίρουμε τον πουρέ αρακά και την καραμελωμένη χοιρινή πανσέτα.