ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/10/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
4 ΑΧΛΑΔΙΑ
200 ML ΝΕΡΟ
100 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
3 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΣΥΚΟ KALAMATA PAPADIMITRIOU
30 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
250 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
250 ΓΡ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ
50 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
150 ΓΡ. ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΥΠΟΥ DIGESTIVE
ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΚΟ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΦΥΛΛΑ ΔΥΟΣΜΟΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε οκτώ κομμάτια. Έπειτα τα βράζουμε σε νερό, για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κρέμα βαλσαμικού με σύκο και δένουμε με το βούτυρο. Ανακατεύουμε για 3 λεπτά και αφήνουμε τα αχλάδια να κρυώσουν.
Για την κρέμα:
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, στη μεσαία ταχύτητα, το γιαούρτι, το φρέσκο τυρί κρέμα και την άχνη ζάχαρη, μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα ή τα θρυμματίζουμε με το χέρι.
Βάζουμε σε ένα πιάτο μία στρώση από το μείγμα με το τυρί κρέμα και το γιαούρτι. Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα, 3-4 καραμελωμένα αχλάδια, περιχύνουμε με την κρέμα βαλσαμικού με σύκο και γαρνίρουμε με δυόσμο.