ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ & ΤΣΙΛΙ ΣΕ ΦΩΛΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/04/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον chef Άρη Τσανακλίδη

Ημερομηνία Προβολής: 12/4/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ
Για 1 μερίδα

  • 300 γρ. κατεψυγμένο καλαμάρι
  • 50 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. βρασμένα σπαγγέτι

Για τη σος:

  • 20 ml σόγια σος
  • 1 κ.γ. κόρν φλάουρ
  • 10 ml fish sauce
  • 30 γρ. τζίντζερ
  • 1 σφην. λευκό κρασί
  • 30 γρ. φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 10 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • 3 σταγόνες καβουρδισμένο σησαμέλαιο
  • 4 λάιμ
  • 5 γρ. σουσάμι
  • 2 λεπτές κόκκινες πιπεριές τσίλι
  • ½ ματσ. κόλιανδρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνουμε το καλαμάρι να ξεπαγώσει και το κόβουμε σε ροδέλες.
Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τη σκελίδα σκόρδου.
Ξεφλουδίζουμε το τζίντζερ και με πολύ κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε πρώτα σε φετούλες και μετά σε πολύ μικρά κομματάκια.
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και 2-3 σταγόνες σησαμέλαιο.
Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι με το τζίντζερ και το σκόρδο για 1-2 λεπτά.
Βάζουμε τις ροδέλες καλαμαριού σε ένα μπολ και αλευρώνουμε με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Ρίχνουμε τα καλαμαράκια στο τηγάνι.
Μόλις σοταριστεί το καλαμάρι προσθέτουμε τις καυτερές πιπεριές, τη σόγια σος, τη fish sauce, το κρασί και το χυμό από 2 λάιμ.
Περιμένουμε λίγο να δέσει η σος από το αλεύρι που έχουν τα καλαμαράκια. Αν χρειαστεί μπορούμε να τη δέσουμε με λίγο κορν φλάουρ.
Σε άλλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και μόλις κάψει, ρίχνουμε μια πηρουνιά μακαρόνια σπαγγέτι. Περιμένουμε 2-3 λεπτά να τηγανιστούν και να πάρουν χρώμα από τη μία πλευρά και τα γυρίζουμε και από την άλλη.
Αφήνουμε τα μακαρόνια να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας και τα στήνουμε στη βάση ενός πιάτου σαν φωλιά.
Από πάνω βάζουμε τα καλαμαράκια με μπόλικη από τη σαλτσούλα τους, διακοσμούμε με ένα φύλλο κόλιανδρο, μια φέτα λάιμ, λίγο σουσάμι και λίγο ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε.