ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/04/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Νίκη Μηταρέα
Ημερομηνία Προβολής: 04/04/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- Κατεψυγμένα καλαμαράκια (περίπου 500 γρ.)
- 1 πακέτο λινγκουίνι
- 1 κ.γ. μπούκοβο καυτερό (ή τσίλι)
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 ποτ. λευκό κρασί
- 4 κ.σ. παρμεζάνα
- 4 κ.γ. χυμό μοσχολέμονου (λάιμ)
- Ξύσμα μοσχολέμονου (λάιμ)
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού αποψύξουμε τα καλαμαράκια, τα στραγγίζουμε καλά και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να αποφύγουμε το πιτσίλισμα από το λάδι στο τηγάνισμα. Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα καλαμαράκια για 2-3 λεπτά μόνο, γιατί μετά σκληραίνουν. Τα βγάζουμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το σκόρδο σε φέτες και ρίχνουμε μπούκοβο για να βγάλει τα αρώματα του. Σβήνουμε με κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ κλείνουμε την φωτιά. Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τριμμένη παρμεζάνα, χυμό μοσχολέμονου και λίγο ξύσμα. Ανακατεύουμε καλά. Βράζουμε τα λινγκουίνι al dente. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε στην κατσαρόλα με τα καλαμαράκια και την σαλτσούλα τους. Σερβίρουμε τα λιγκουίνι σε μια πιατέλα, τρίβουμε από πάνω ξύσμα μοσχολέμονου και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.