ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/04/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Chef Δημήτρη Μελεμενή
Ημέρα προβολής 28/04/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
- 500 γρ. κιμά βοδινό άπαχο
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 2 σκελ. σκόρδο
- 1 αβγό
- 80 γρ. γαλέτα από φρέσκο ψωμί
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- 200 γρ. τυρί Arla Mozzarella
- Αλάτι- πιπέρι
Για τη σάλτσα:
- 30 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 2 σκελ. σκόρδο
- 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- ½ ματσ. φρέσκο βασιλικό
Για το σερβίρισμα:
- 500 γρ. λιγκουίνι
- 100 γρ. Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σάλτσα:
Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, για περίπου 5 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, αλάτι και πιπέρι.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 περίπου λεπτά.
Προσθέτουμε τον βασιλικό και διορθώνουμε τη γεύση σε αλάτι και πιπέρι.
Για τους κεφτέδες:
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αβγό ελαφρώς χτυπημένο, τη γαλέτα, 50 ml ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες και τους γεμίζουμε στο κέντρο τους με mozzarella.
Στη συνέχεια ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σωτάρουμε ελαφρώς τους κεφτέδες, μέχρι να θωρακιστούν.
Έπειτα μεταφέρουμε τους κεφτέδες μαζί με την σάλτσα τους σε ένα βαθύ πυρέξ και τους απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 40 λεπτά.
Βράζουμε τα λιγκουίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο μια πλούσια μερίδα λιγκουίνι με τρεις γεμιστούς κεφτέδες ανά άτομο και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο δανέζικο σκληρό τυρί.