ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΥΓΡΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΡΟΥΜΙ & ΦΡΟΥΤΑ

Aπό τον Chef Βασίλη Καφαλούκο

ΥΓΡΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΡΟΥΜΙ & ΦΡΟΥΤΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/05/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΚΕΙΚ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ

120 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
120 ΓΡ. ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
2 ΑΒΓΑ
2 ΩΡΙΜΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ
30 ΓΡ. ΚΑΡΥΔΑ
30 ΓΡ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ
120 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
45 ΓΡ. ΚΑΚΑΟ
½ Κ.Γ. ΣΟΔΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
115 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
60 ML ΝΕΡΟ
30 ML ΡΟΥΜΙ
50 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
1 ΑΝΑΝΑ
1 ΜΑΝΓΚΟ
1 ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψoυν. Βάζουμε σιγά-σιγά τα αβγά, τις μπανάνες, την καρύδα και το γιαούρτι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και την σόδα. Στο τέλος προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα με το αλεύρι, τη σόδα και το κακάο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ σε μια βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 40-45 λεπτά.

Για το σιρόπι:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το ρούμι και ανακατεύουμε.

Περιχύνουμε με το σιρόπι σοκολάτας το κέικ και γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα.