ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/03/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον γευσιγνώστη, Δημήτρη Αντωνόπουλο
Ημερομηνία Προβολής: 15/3/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. αντίβ
- 1 μεγάλο αβγό (βιολογικό)
- 60 γρ. παρμεζάνα
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.γ. Wostershire sauce
- 1 κ.γ. fish sauce
- 1-2 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 4-6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Άλτις
- 4 φιλέτα αντζούγιας
- Κρουτόν
- Πιπερι
Για τα μανιτάρια:
- 100 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
- 1 πιπεριά κέρατο
- 50 γρ. φινόκιο
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Άλτις
- Σόγια σος & fish sauce
- Ξίδι βαλσάμικο
- Αλάτι & πιπέρι
- Κύμινο, κόλιανδρο σε κόκκους, κάρυ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Δεν πλένουμε τα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε καλά με υγρή πετσέτα ή χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.Πλένουμε τις πιπεριές και το φινόκιο και τα ψιλοκόβουμε. Στρώνουμε σε πυρέξ τα μανιτάρια και τα λαχανικά. Σπάμε τον κόλιανδρο για να βγάλει τα αρώματα του. Πασπαλίζουμε τα μανιτάρια με τον κόλιανδρο και τα υπόλοιπα καρυκεύματα. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, τις σάλτσες και το ξίδι. Ψήνουμε τα μανιτάρια σε προθερμασμένο φούρνο (στον αέρα) στους 165ο βαθμούς, για 30-40 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα τα μανιτάρια συνθέτουμε την σαλάτα. Λιώνουμε ένα σκόρδο και το τρίβουμε στον πάτο της σαλατιέρας, για να πάρει μια ελαφριά μυρωδιά. Ρίχνουμε επίσης στον πάτο της σαλατιέρας ωμό τον κρόκο ενός βιολογικού αβγού. Προσθέτουμε τα αντίβ, τα μανιτάρια και λίγο ζουμάκι από την σάλτσα τους. Ψιλοκοβουμε δύο αντσούγιες και τις ρίχνουμε και αυτές στην σαλάτα. Περιχύνουμε με τις δύο σάλτσες. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ: αναμιγνύουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο με 2 κ.σ. χυμό λεμονιού και προσθέτουμε πιπέρι. Δεν βάζουμε αλάτι, γιατί η αντζούγια είναι ήδη αλμυρή. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μεχρι το ντρέσινγκ να αφρατέψει. Περιχύνουμε με αυτό την σαλάτα και αναμιγνύουμε καλά, για να ανακατευτεί το ντρέσινγκ με τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρουμε με κρουτόν.