ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/12/2015
Βαθμός δυσκολίας:
YΛΙΚΑ
2 ΚΙΛΑ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ
1 ΣΚΟΡΔΟ
100 ΓΡ. ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
100 ΓΡ. ΕΛΙΕΣ ΡΟΔΕΛΕΣ
3 ΚΛΩΝ. ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
100 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΚΛΑΣΙΚΗ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΗΜΙΧΟΝΤΡΟ ΑΛΑΤΙ
ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, κυδωνάτες, τις γλυκοπατάτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε το φρέσκο δενδρολίβανο και το σκόρδο. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ημίχονδρο αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 25-30 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, τις ελιές, την κλασική κρέμα βαλσαμικού και ψήνουμε για άλλα 8-10 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.