ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/12/2010
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ελένη Ψυχούλη
Ημερομηνία Προβολής: 27/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 1 λίτρο γάλα πλήρες
- 100 γρ. ρυζάλευρο
- 100 γρ. φρουκτόζη
- 1 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
- 4 κ.σ. μαρμελάδα βύσσινο
- 1 σφην. ροδόνερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κρατάμε ένα ποτήρι κρύο γάλα για να διαλύσουμε το ρυζάλευρο και σε κατσαρόλα βράζουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με την κοπανισμένη μαστίχα σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε τη φρουκτόζη και ανακατεύουμε – η φρουκτόζη διαλύεται πιο εύκολα απ’ ότι η ζάχαρη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κρύο γάλα και το ρυζάλευρο και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε το μείγμα του ρυζάλευρου στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά συνεχώς μέχρι να πήξει το γάλα σε κρέμα. Μοιράζουμε την κρέμα σε μπολάκια ή βαθιά πιατάκια και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τα βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να πήξει η κρέμα.
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα μαρμελάδας ρίχνουμε στο μπλέντερ τη μαρμελάδα και το ροδόνερο και χτυπάμε. Σερβίρουμε από το ψυγείο με λίγη σάλτσα και ένα φύλλο δυόσμου ή φρέσκιας λουίζας.
Παραδοσιακά το πολίτικο μαλεμπί σερβίρεται με άχνη ζάχαρη, ροδόνερο ή ρετσέλι τριαντάφυλλου.