ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/12/2016
Βαθμός δυσκολίας:
YΛΙΚΑ
400 ΓΡ. ΦΙΛΕΤΟ ΤΟΝΟΥ ΤΡΑΤΑ ΟΝ ICE
500 ΓΡ. ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΧΟΝΤΡΟ
80 ΓΡ. ΑΓΡΙΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
80 ΓΡ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΟΜΠΕΛΟ
80 ΓΡ. ΛΕΥΚΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
100 ML ΚΡΑΣΙ ΚΟΚΚΙΝΟ SYRAH ΑΒΑΝΤΙΣ
800 ML ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
100 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
50 ΓΡ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ
1 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα μπολ με λίγο ζωμό λαχανικών. Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με βούτυρο το φιλέτο τόνου και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε τον τόνο και στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα.
Kόβουμε σε φέτες και προσθέτουμε τα portobello, τα λευκά μανιτάρια, τα μουλιασμένα άγρια μανιτάρια στραγγισμένα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον μαϊντανό.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το κριθαράκι, τον ζωμό που μουλιάσαμε τα μανιτάρια και το κόκκινο κρασί. Ρίχνουμε την καπνιστή πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, τον ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το γιουβέτσι σε ένα πυρέξ και το ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 25 λεπτά. Τα τελευταία 4 λεπτά, προσθέτουμε το φιλέτο τόνου. Όταν είναι έτοιμο το γιουβέτσι με το φιλέτο τόνου, ρίχνουμε λίγα φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.