ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΙΑΟΥΡΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΑΓΓΟΥΡΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/06/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Δημήτρη Μαυράκη

Ημερομηνία Προβολής: 1/6/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. γιαούρτι αιγοπρόβειο
  • 50 γρ. νερό
  • 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 κριτσίνια ολικής αλέσεως
  • 2 μαρουλόφυλλα
  • ½ ματσ. δυόσμου 
  • Αλάτι, πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αδειάζουμε το αιγοπρόβειο γιαούρτι με τα υγρά του σε μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και 2-3 κουταλιές νερό και ανακατεύουμε για να αραιώσει το γιούρτι και να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.

Σερβίρουμε τη σούπα σε ποτήρια μαρτίνι γεμίζοντας μέχρι τα 2/3.

Κόβουμε κατά μήκος ένα αγγούρι και του αφαιρούμε τα σπόρια με ένα κουτάλι.

Τρίβουμε το αγγούρι στον τρίφτη.

Δισκοσμούμε το ποτήρι με μια φέτα λεμονιού, ένα κριτσίνι, λίγο τριμμένο αγγούρι και ένα μικρό φύλλο μαρουλιού.

Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.