ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΥΠΑ ΠΕΠΟΝΙ-ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΜΕ CHIPS ΠΡΟΣΟΥΤΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/06/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Ανδρέα Λαγό

Ημερομηνία Προβολής: 15/6/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ 

Για 6 μερίδες

  • 4 φέτες προσούτο IFANTIS
  • 3 ροδάκινα
  • 500 γρ. πεπόνι
  • 5 πορτοκάλια 
  • Χυμό από 2 λάιμ
  • 2 κ.σ. λευκό ξύδι
  • ½ ματσ. φρέσκο δυόσμο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Αλάτι, πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • 4 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • Φιλέ αμυγδάλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας τα τσιπς προσούτου. Καλύπτουμε ένα μικρό ταψί με  λαδόκολλα και από πάνω τοποθετούμε μια μικρή σχάρα, απλώνουμε τις φέτες του προσούτο και ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς.

Όταν βγάλουμε το προσούτο από το φούρνο θα είναι λίγο μαλακό, δεν χρειάζεται άλλο ψήσιμο όμως γιατό όταν κρυώσει θα γίνει τραγανό.

Στίβουμε τα πορτοκάλια και τα λάιμ. Κόβουμε την ψίχα του πεπονιού σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε μπλέντερ. Προσθέτουμε τα ροδάκινα σε κομμάτια, το χυμό πορτοκαλιού και λάιμ, το μέλι (ίσως λίγο παραπάνω αν είναι άγουρα τα φρούτα), μερικά φυλλαράκια δυόσμου (ή βασιλικού, αν θέλουμε), αλάτι και πιπέρι και αλέθουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον να παγώσει καλά το μείγμα μας.

Σερβίρουμε τη σούπα σε μικρά μπολ ή ποτηράκια και γαρνίρουμε με τα τσιπς προσούτου.

Δροσίζουμε τη σούπα με μια κουταλίτσα γιαούρτι σε κάθε μπολάκι, διακοσμούμε με φιλέ αμυγδάλου και λίγη πάπρικα.

Αν θέλουμε μπορούμε επίσης να φτιάξουμε αρωματικά παγάκια με ψιλοκομμένο δυόσμο και ξύσμα λεμονιού για extra γεύση!