ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/02/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Ημερομηνία Προβολής: 16/2/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
Από την Εστέρ Σαρφάτι
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. κόκκινες φακές
- ½ πράσο
- 1 καρότο
- 1 κλων. σέλερι
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 μεγάλη πατάτα βρασμένη
- 6 φλ. ζωμό λαχανικών Knorr
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι & πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Μερικές κουταλιές γιαούρτι (πλήρες)
- Φρυγανισμένο ψωμί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο πράσο, το σέλερι, το καρότο και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τις φακές, ανακατεύουμε και καλύπτουμε όλα τα υλικά με ζεστό ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 30 – 40 λεπτά. Προσθέτουμε και άλλο νερό, αν δούμε ότι χρειάζεται.
Όταν έχουν βράσει όλα τα λαχανικά και οι φακές, ρίχνουμε μέσα την πατάτα. Το άμυλο της πατάτας βοηθάει την σούπα να δέσει και να πάρει μια βελούδινη υφή. ΑλατοπΙπερώνουμε. Προσέχουμε πόσο αλάτι θα ρίξουμε, γιατί βάλαμε ζωμό λαχανικών που περιέχει αλάτι. Κατεβάζουμε την σούπα από την φωτιά. Την πολτοποιούμε με το μπλέντερ χειρός, μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Σερβίρουμε τη σούπα ρίχνοντας στη μέση 1-2 κουταλιές γιαούρτι. Εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε κρέμα γάλακτος ή ξινόγαλα. Προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φύλλα μαϊντανού για χρώμα και άρωμα! Μπορούμε να συνοδέψουμε την σούπα με ζεστό φρυγανισμένο ψωμάκι ή και καπνιστό ψάρι.