ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/03/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό την Αναστασία Τσιντζιλώνη
Ημέρα προβολής 13/03/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό μοσχάρι (χτένι ή άλλο μαλακό κομμάτι)
- 6 ψητές πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο
- 100 γρ. μπέικον γαλοπούλας Ferrano Ifantis
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελ. σκόρδο
- 250 γρ. τυρί Arla Gouda
- ½ φλ. κόκκινο ημίγλυκο κρασί
- 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. αποξηραμένο βασιλικό
- ½ ματσ. μαϊντανό
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- Αλάτι- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό.
Κόβουμε το μοσχάρι σε πολύ μικρά και λεπτά κομματάκια. Έπειτα βάζουμε το κρέας στη χύτρα, ρίχνουμε νερό και αλάτι και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια το βγάζουμε από τη χύτρα και το στραγγίζουμε.
Σωτάρουμε σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα φιλετάκια κρέατος και το μπέικον γαλοπούλας ψιλοκομμένο. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη, τον αποξηραμένο βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί, σε σιγανή φωτιά, για 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί γκούντα, κομμένο σε μικρά κυβάκια, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε τις ψητές πιπεριές από το βάζο, χωρίς να τις στραγγίσουμε εντελώς από την άλμη.
Γεμίζουμε όλες τις ψητές πιπεριές Φλωρίνης με το κοκκινιστό κρέας και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και ωμό ελαιόλαδο.