ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/12/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Μιχάλη Μυλωνάκη
Ημέρα προβολής 04/12/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
YΛΙΚΑ
- 2 φιλέτα καπνιστής γαλοπούλας (120-180 γρ.) Ifantis
Για τη μαρινάδα:
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. λεμόνι
- ½ κ.γ. μέλι
- 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι Kalamata Papadimitriou
- 2 κ.γ. μουστάρδα squeeze πικάντικη Kalamata Papadimitriou
- 2 κ.σ. ζωμό από το βράσιμο της γλυκοπατάτας
- Αλάτι-πιπέρι
Για τον πουρέ γλυκοπατάτας:
- 3-4 γλυκοπατάτες
- 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak soft
- 1 ½ σφην. Arla Lactofree light
- 5-6 στήμονες από κρόκο Κοζάνης
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη μαρινάδα:
Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το μέλι, τον χυμό λεμόνι, την πικάντικη μουστάρδα και ανακατεύουμε.
Για την καπνιστή γαλοπούλα:
Μαρινάρουμε τα φιλέτα της καπνιστής γαλοπούλας με το μείγμα της πικάντικης μουστάρδας και τα ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με βούτυρο και από τις δύο πλευρές, για 2-3 λεπτά.
Για τον πουρέ γλυκοπατάτας:
Πλένουμε τις γλυκοπατάτες και τις βράζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα σκεπασμένες, με άφθονο αλατισμένο νερό. Έπειτα τις περνάμε από κρύο νερό και τις ξεφλουδίζουμε.
Στη συνέχεια, βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις βρασμένες γλυκοπατάτες. Προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης, το ρόφημα γάλακτος χωρίς λακτόζη, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ, μέχρι να γίνουν πουρές.
Για τη σος:
Προσθέτουμε στη μαρινάδα αλάτι, πιπέρι, τον ζωμό της γλυκοπατάτας, το βαλσαμικό ξίδι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε το φιλέτο καπνιστής γαλοπούλας με τον πουρέ γλυκοπατάτας. Γαρνίρουμε με σαλάτα ρόκα. Προσθέτουμε τη σος, πιπέρι και βαλσαμικό ξίδι.