ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/03/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
188 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
300 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ REGATO ΤΡΙΜΜΕΝΟ
100 ΓΡ. ΠΑΡΙΖΑΚΙ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ IFANTIS
140 ML ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ME 36% ΛΙΠΑΡΑ
85 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 ΦΛ. ΝΕΡΟ
5 ΑΒΓΑ
2 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε την ζύμη των σου ζεσταίνοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό με το βούτυρο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, για 15-20 δευτερόλεπτα, με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γίνει η ζύμη και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε, σε χαμηλή ταχύτητα, με το φτερό. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, προσέχοντας να έχει ενσωματωθεί το προηγούμενο αβγό πριν ρίξουμε το επόμενο. Ρίχνουμε, ενώ δουλεύει το μίξερ, την κρέμα γάλακτος (αφού την έχουμε ελαφρώς ζεστάνει) και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη.
Στο τέλος, εκτός μίξερ, ρίχνουμε σταδιακά τον μαϊντανό, το παριζάκι, το τριμμένο regato και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα, για να μην «πέσει» το μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα της ζύμης σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, με μύτη νούμερο 12 και σχηματίζουμε σε ένα ταψί τα σου. Βρέχοντας τα δάχτυλά μας σπάμε τις μύτες που σχηματίστηκαν με το κορνέ.
Ψήνουμε τα σου, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 15 λεπτά. Αφού ψηθούν, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί και σερβίρουμε.
Αν κρυώσουν, τα ζεσταίνουμε ξανά, στους 180 βαθμούς, για 3-4 λεπτά.