ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/04/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Βασίλη Καφαλούκο
ΥΛΙΚΑ
Για 20 μπισκοτάκια
Για τη ζύμη:
  • 120 γρ. βούτυρο Lurpak 
  • 155 γρ. αλεύρι 
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κρόκο αβγού
  • 40 γρ. κακάο 35%
  • ¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. άρωμα βανίλιας
  • 1-2 κ.σ. κρύο νερό
Για την γέμιση:
  • 125 γρ. Arla κρέμα γάλακτος
  • 15 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 125 γρ. λευκή σοκολάτα (σε θερμοκρασία δωματίου)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση: 
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το βούτυρο, τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η σοκολάτα, να ομογενοποιηθούν και να γίνουν κρέμα. Έπειτα βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο, για 4 ώρες, τουλάχιστον, μέχρι να σφίξει.

Για την ζύμη του μπισκότου:
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τον κρόκο αβγού και τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας, το βούτυρο, το αλεύρι με το κακάο και το baking powder κοσκινισμένα και το αλάτι. Ρίχνουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη, καλύπτουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Αφού κρυώσει, αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη, πάνω σε μια λαδόκολλα, σε πάχος μισού εκατοστού. Κόβουμε με κουπάτ και μεταφέρουμε τα μπισκοτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε τα μπισκοτάκια, στους 180 βαθμούς, για περίπου 12-14 λεπτά, και αφού κρυώσουν τα γεμίζουμε με την κρέμα.