ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/11/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό την Μίνα Αποστολίδη
Ημερομηνία Προβολής: 14/11/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. σοκολάτα περιεκτικότητας 70%
- 1/3 φλ. καβουρντισμένα, αποφλοιωμένα αμύγδαλα
- 1/3 φλ καβουρντισμένα, αποφλοιωμένα φουντούκια
- 1/3 φλ καραμελωμένα καρύδια
Για επικάλυψη:
- Κρυσταλλική ζάχαρη
- Ξανθή ζάχαρη
- Κανέλα
- Ινδοκάρυδο
- Κακάο σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα ανά 200 γρ. τη φορά μιας και είναι πιο εύκολο να τη δουλέψουμε και να κάνουμε λίγους λίγους τους ξηρούς καρπούς.
Όταν η σοκολάτα είναι έτοιμη, βουτάμε σε αυτήν τα αμύγδαλα ή τα φουντούκια ή τα καρύδια. Φροντίζουμε να έχουν καλυφθεί εντελώς από τη σοκολάτα και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε από την πολύ σοκολάτα χρησιμοποιώντας δύο πηρούνια.
Μόλις στραγγίξουν από την πολύ σοκολάτα τα βουτάμε σε όποια επικάλυψη θέλουμε κρυσταλλική ζάχαρη, καστανή ζάχαρη με κανέλα και ινδοκάρυδο.
Αν θελήσουμε να τα καλύψουμε με κακάο, τότε πρέπει να έχουμε έτοιμο ένα μπολ γεμάτο κακάο, ρίχνουμε μέσα τους επικαλυμμένους με σοκολάτα ξηρούς καρπούς και κουνάμε απαλά το μπολ ώστε το κακάο να καλύψει τους ξηρούς καρπούς. Τους αφήνουμε μέσα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Στη συνέχεια τα τινάζουμε σε σουρωτήρι για να φύγει το πολύ κακάο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς.
Τους διατηρούμε σε δοχείο αεροστεγώς κλεισμένο, σε θερμοκρασία 15- 20 βαθμούς Κελσίου.