ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/04/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Νίκη Μηταρέα
Ημερομηνία Προβολής: 04/4/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 8 μεσαίου μεγέθους γαρίδες
- 1 ξερό κρεμμύδι
- ½ μαραθόριζα
- 1 ποτ. λευκό κρασί ( ή ούζο)
- Σπιτική Ντομάτα στον Τρίφτη Pummaro
- 1 φλ. ξυνομηζύθρα
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού αποψύξουμε τις γαρίδες, τις στραγγίζουμε καλά και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να αποφύγουμε το πιτσίλισμα από το λάδι στο τηγάνισμα. Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε την ψιλοκομμένη μαραθόριζα μέχρι να γυαλίσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις γαρίδες και χαμηλώνουμε την φωτιά. Τις σοτάρουμε μόνο για 2 λεπτά, ίσα ίσα για να πάρουν το άρωμα της μαραθόριζας. Σβήνουμε με λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ αφαιρούμε τις γαρίδες και τις κρατάμε στην άκρη. Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σοτάρουμε να βγάλει την γλύκα του. Ρίχνουμε μέσα και την τριμμένη ντομάτα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε μπούκοβο για πιο πικάντικη γεύση. Σε αυτό το σημείο ξαναρίχνουμε στο τηγάνι τις σοταρισμένες γαρίδες και τις βράζουμε για 2-3 λεπτά. Πριν το τέλος προσθέτουμε ξυνομηζύθρα. Σερβίρουμε γαρνίροντας με μαϊντανό.