ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/05/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Chef Ζωή Μελέτη
Hμέρα προβολής 09/05/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό γαύρο φρέσκο
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πορτοκαλί
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 κρεμμύδι
- 1 κύβο λαχανικών Κnorr
- ½ κ.γ. θρούμπι
- Καλαμάκια για σουβλάκια
- 1 λάιμ
- ½ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φιλετάρουμε το γαύρο.
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
Περνάμε εναλλάξ το γαύρο με τις πιπεριές και το κρεμμύδι στα καλαμάκια. Λιώνουμε στο γουδί τον κύβο λαχανικών με ελαιόλαδο και μαρινάρουμε με το μείγμα τα σουβλάκια γάβρου.
Έπειτα τα ψήνουμε σε ένα καυτό τηγάνι για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Όταν ψηθούν τα αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε τα σουβλάκια γαύρου με πιπεριές και κρεμμύδι.
Πασπαλίζουμε με θρούμπι και γαρνίρουμε με λάιμ.