ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΕΛΑΦΡΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/12/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
YΛΙΚΑ
Για 2 άτομα 
  • 10 μεγάλες γαρίδες 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Χυμό & ξύσμα από 1 λάιμ
  • 20 ml ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 10 ντοματίνια
  • Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, με ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά. Τα πιέζουμε με μια κουτάλα για να βγει το εσωτερικό τους. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. 
Βάζουμε σε ένα μπολ τις καθαρισμένες γαρίδες. Προσθέτουμε το ξύσμα από λάιμ, το χυμό λάιμ και το χυμό λεμόνι. 
Στη συνέχεια τις ψήνουμε στο τηγάνι με ελαιόλαδο για 1-1.30 λεπτό. 
Σβήνουμε με το ζουμί από τα κεφάλια των γαρίδων. 
Προσθέτουμε τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση, το βούτυρο, τον βασιλικό και σερβίρουμε.