ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/01/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Chef Κωνσταντίνα Φάκλαρη
Ημερομηνία προβολής 12/01/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό πατατούλες γαλλικές
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κλων. σέλερι
- 50 γρ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα, ανάλατα
- 2 λάιμ
- 200 γρ. καπνιστή πέστροφα
- 1/3 ματσ. άνηθο
- 1/3 ματσ. μαϊντανό
- 1/3 ματσ. μυρώνια
- Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατατούλες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην λιώσουν.Τις κρυώνουμε, κόβουμε τις άκρες τους [για να στέκονται όρθιες στο πιάτο] και τις κοβουμε στη μεση. Με ένα μικρό κουτάλι αφαιρούμε λίγη από την ψίχα τους.
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και τα τρίβουμε στο μούλτι. Ψιλοκόβουμε το σέλερι και βγάζουμε ξύσμα από τα λάιμ. Σε μπωλ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τα αμύγδαλα,το σέλερι, το ξύσμα από τα λάιμ, αλάτι και πιπέρι και γεμίζουμε με αυτό τις πατατούλες.Τοποθετούμε πάνω σε κάθε πατατούλα ένα κομματάκι πέστροφα και γαρνίρουμε με τα φυλλαράκια από τα μυρωδικά χόρτα.
Συνοδεύουμε με κρασί Σοβινιόν Μπλανκ με Σεμιγιέ.