ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/06/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τη Γωγώ Κεσίσογλου
Ημερομηνία Προβολής: 11/6/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό γαύρο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελ. σκόρδο
- ½ ματσ. μαϊντανό
- ½ ματσ. άνηθο
- 1 ντομάτα
- 1 κ.σ. πελτέ Pummaro
- 1 πιπεριά κέρατο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 κ.γ. κόλιαντρο τριμμένο
- 1 κ.γ. κάρυ
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- Ελαιόλαδο Άλτις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φιλετάρουμε το γαύρο και τον αφήνουμε λίγο να στραγγίξει από τα πολλά υγρά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο προσθέτουμε το κόλιαντρο και το κάρυ να ζεσταθούν λίγο και να βγάλουν τα αρώματά τους και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τον γαύρο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά ανακινώντας το τηγάνι.
Πασπαλίζουμε με ελάχιστη ζάχαρη, βάζουμε και τον πελτέ ανακινόντας ελαφρά το τηγάνι για να διαλυθεί.
Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομένο, τις πιπεριές ψιλοκομμένες και ελάχιστο νερό.
Συμπληρώνουμε λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό και τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια.