ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/05/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη
Ημερομηνία προβολής 27/05/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 1½ φλ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα
- ¼ φλ. φουντούκια
- ¼ φλ. αποξηραμένα φρούτα (φράουλα, ανανά, μάνγκο)
- 50 γρ. λευκή σοκολάτα για το γαρνίρισμα
Για το σερβίρισμα:
- Παγωτό Carte d’Or Crème Caramel
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καβουρδίζουμε στο φούρνο τα φουντούκια και τα χοντροσπάμε. Ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να σιγοβράζει. Ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα ψιλοκομμένη, αποσύρουμε από τη φωτιά όσο ακόμα δεν έχει λιώσει τελείως η σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα φουντούκια και τα αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και γαρνίρουμε το γλυκό μας. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το βάλουμε στο ψυγείο. Μόλις κρυώσει το κόβουμε σε μικρά κυβάκια και σερβίρουμε με παγωτό.