ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΥ & ΜΑΣΤΙΧΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 31/01/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Νίκο Καραθάνο

Ημερομηνία Προβολής: 31/01/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

Για την κρέμα πατισερί:

  • 500 γρ. γάλα
  • 100 γρ. κρόκους αβγών
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 35 γρ. κορν φλάουρ
  • 4-5 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • 1-2 πορτοκάλια

Για τη σαντιγί:

  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. βανίλια

Για την πούδρα φουντουκιού:

  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 φλ. φουντούκια
  • Σκόνη καφέ
  • 1 πακ. φύλλο κανταϊφι
  • 100 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ για το φύλλο κανταϊφιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα πατισερί: βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα μαζί με το γλυκάνισο και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τους κρόκους, την ζάχαρη  και το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε μέσα το γάλα ζεστό, το ανακατεύουμε καλά και μετά όλο  το μείγμα το βάζουμε στην κατσαρόλα και το ανακατεύουμε μέχρι να πήξει σε κρέμα. Στη συνέχεια τη βάζουμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε ξύσμα από ένα πορτοκάλι και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Δουλεύουμε το φύλλο κανταΐφι ανοίγοντας προσεκτικά τις ‘τρίχες’ για χωρίσουν και το χωρίζουμε σε δύο μέρη. Ανοίγουμε το ένα σε παραλληλόγραμμο σχήμα και το το ραντίζουμε με λίγη λιωμένη μαργαρίνη. Απλώνουμε την κρεμα κατά μήκος στο μισό μέρος του φύλλου. Το τυλίγουμε προσεκτικά και το ίδιο επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο φύλλο φτιάχνοντας δύο κυλίνδρους. Τα βάζουμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου για 7 λεπτά, από την κάθε πλευρά (σύνολο: 14-15 λεπτά).

Για την σαντιγί: βάζουμε σε ένα μπολ τη σκόνη μαστίχας (1-2 κ.σ.), την κρέμα γάλακτος και την άχνη. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί.

Για την πούδρα: φτιάχνουμε καραμέλα βάζοντας σε ένα τηγάνι 150 γρ. ζάχαρη.  Όταν καραμελώσει ρίχνουμε λίγα φουντούκια τριμμένα και καφέ σε σκόνη. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει σε ένα ταψάκι. Όταν πετρώσει η καραμέλα τη σπάμε και την θρυμματίζουμε στο μπλέντερ.

Σε ένα πιάτο σερβίρουμε το κανταΐφι πασπαλισμένο με την πούδρα από το φουντούκι και γαρνιρισμένο με την σαντιγί.