ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/04/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
2 ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ
80 ΓΡ. ΑΡΑΚΑ ΒΡΑΣΜΕΝΟ
80 ΓΡ. ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΙΚΡΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ
8 ΑΒΓΑ
1 ΣΦΗΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ
100 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ REGATO ΤΡΙΜΜΕΝΟ
100 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA MOZZΑRELLA ΤΡΙΜΜΕΝΗ
40 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
6 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΡΟΔΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
½ ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα ταψί τα ντοματίνια, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι την κρέμα βαλσαμικού με ρόδι, ανακατεύουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και βούτυρο τις αγκινάρες, μέχρι να πάρουν χρώμα και τις αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τον βρασμένο αρακά και τα βρασμένα μικρά φασολάκια και συνεχίζουμε να σωτάρουμε, για άλλα 1-2 λεπτά.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά, το φρέσκο γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Ρίχνουμε το μείγμα των αβγών στο τηγάνι με τις αγκινάρες τον αρακά και τα φασολάκια, πασπαλίζουμε με την τριμμένη mozzarella και το τριμμένο regato και αφήνουμε την φριτάτα να σιγομαγειρευτεί μέχρι να φουσκώσει ελαφρώς και να ψηθούν τα αβγά.
Σερβίρουμε την φριτάτα με τα ψητά ντοματίνια και πασπαλίζουμε με πιπέρι.