ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΡΕΣΚΟΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΦΡΙΚΑΣΕ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/11/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Chef Χρύσα Πρωτόπαπα


Ημερομηνία Προβολής: 17/11/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φιλέτα μπακαλιάρου
  • 1 κιλό σταμναγκάθι ή άλλα χόρτα εποχής
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. ντομάτα κονκασέ Pummaro
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 μάτσο καυκαλήθρες
  • 1 ποτ. λευκό κρασί
  • ¾ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και έπειτα ρίχνουμε την ντομάτα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σταμναγκάθι ή τα χόρτα της επιλογής μας και τα αφήνουμε να μαραθούν λίγο. Προσθέτουμε τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και το θυμάρι και ανακατεύουμε. Βάζουμε λίγο νερό στην κατσαρόλα, ώστε να πάρουνε όλα τα υλικά μια βράση. Μόλις πιούν τα υγρά τους προσθέτουμε τον μπακαλιάρο ξαπλώνοντάς τον από πάνω και σβήνουμε με το κρασί. Τέλος ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά και σερβίρουμε στολίζοντας με ένα κλωναράκι μαϊντανό.