ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΕΜΙΣΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/12/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Aλέξανδρο Παπανδρέου
ΥΛΙΚΑ
Για 2 άτομα
  • 2 τσιπούρες (450 γρ.)
  • 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 1 κρεμμύδι 
  • 1 πράσο (το λευκό μέρος)
  • 2 κολοκυθάκια μικρά
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης 
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
Για τη σος:
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι – λεμόνι Kalamata Papadimitriou
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι, το πράσο και τα κολοκυθάκια. Κόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά μπαστουνάκια. Έπειτα τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και βούτυρο, σε δυνατή φωτιά και τα αλατοπιπερώνουμε. Σωτάρουμε τα λαχανικά, για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας, συνεχώς, για να μην πάρουν χρώμα.
Ρίχνουμε στην τσιπούρα αλάτι και πιπέρι και την γεμίζουμε με τα σωταρισμένα λαχανικά. 
Τοποθετούμε την γεμιστή τσιπούρα στον ατμομάγειρα. 
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα σωταρισμένα λαχανικά, ρίχνουμε πιπέρι και την αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15 λεπτά.
Για τη σος:
Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Σερβίρουμε τη γεμιστή τσιπούρα με τα λαχανικά στον ατμό και περιχύνουμε με την σος.