ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ ΜΕ ΣΥΓΚΛΙΝΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/12/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Νατάσα Περγαντή


Ημερομηνία προβολής 05/12/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. φιογκάκια
  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 2 κ.σ. κάππαρη ξαλμυρισμένη
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα 
  • 1 πιπεριά κέρατο 
  • 300 γρ. σύγκλινο 
  • 1 ποτ. λευκό κρασί
  • 1 φλ. χυμό ντομάτας Pummaro 
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο
  • Αλάτι – πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

  • Πεκορίνο τριμμένo 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάμε 1φλ. από το νερό που βράσανε στην άκρη.
Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι. Κόβουμε χοντρά κομμάτια τη πιπεριά, το φρέσκο κρεμμυδάκι, και τα σοτάρουμε μαζί με το κόλιανδρο για 1 – 2 λεπτά. Κόβουμε το σύγκλινο σε λεπτά κομμάτια και το ρίχνουμε κι αυτό στο τηγάνι. Αν θέλουμε αντί για σύγκλινο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απάκι.
Τέλος ρίχνουμε τη κάπαρη. Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Για πιο ανατρεπτικό αποτέλεσμα μπορούμε να σβήσουμε με ένα σφηνάκι ούζο. Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και ζάχαρη, αλάτι – με προσοχή γιατί και το σύγκλινο και η κάππαρη είναι ήδη αλμυρά – και αφήνουμε για 5 – 6 λεπτά να μαγειρευτούν όλα μαζί.
Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε στην άκρη για να δέσουν τα υλικά και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένο πεκορίνο.