ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/12/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ
2 ΦΙΛΕΤΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟΥ ΤΟΝΟΥ TRATA ON ICE
3 Κ.Σ. ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞΙΔΙ ΒΙΟ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 Κ.Σ. ΜΕΛΙ
ΧΥΜΟ & ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ½ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 ΚΛΩΝ. ΘΥΜΑΡΙ
3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ- ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ:
300 ΓΡ. ΠΑΤΑΤΕΣ BABY
1 ΜΙΚΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
2 Κ.Σ. ΚΑΠΠΑΡΗ
ΧΥΜΟ & ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
4 ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
½ Κ.Γ. ΚΑΡΥ
10 ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
5 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Σ. ΗΛΙΟΣΠΟΡΟ (ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τον τόνο:
Μαρινάρουμε τα φιλέτα τόνου για 30 λεπτά, με το βιολογικό βαλσαμικό ξίδι, το μέλι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, το λιωμένο σκόρδο και το θυμάρι. Ζεσταίνουμε το σχαροτήγανο και όταν κάψει καλά, βάζουμε τα μαριναρισμένα κομμάτια του τόνου.
Ψήνουμε τον τόνο, για 3 – 6 λεπτά, από κάθε πλευρά.
Για την πατατοσαλάτα:
Βράζουμε τις πατάτες, τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και τις κόβουμε σε κομμάτια με τα χέρια. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την κάππαρη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, τις λιαστές ντομάτες, το κάρυ, τα φύλλα βασιλικού και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τα φιλέτα τόνου με την πατατοσαλάτα και πασπαλίζουμε με ηλιόσπορο.