ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ, ΠΡΑΣΑ & ΘΥΜΑΡΙ

Από τον Chef Aλέξανδρο Παπανδρέου

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ, ΠΡΑΣΑ & ΘΥΜΑΡΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/11/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

YΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 2 ΦΙΛΕΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΤΣΑ
  • 200 ΓΡ. ΜΠΕΙΚΟΝ
  • 2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
  • 3 ΠΡΑΣΑ
  • 2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
  • 100 ML ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
  • 150 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ REGATO
  • ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σωτάρουμε τα κυβάκια μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να αφήσουν τα λιπαρά τους. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε, αφήνοντας τα λιπαρά μέσα στο τηγάνι.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στα φιλέτα κοτόπουλου.

Ξαναβάζουμε το τηγάνι, με ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά και θωρακίζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές.

Μόλις τα φιλέτα πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το βούτυρο.

Έπειτα μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 14-16 λεπτά.

Τοποθετούμε πάλι το τηγάνι με ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.

Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε τα πράσα για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, για να μην πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι, και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε, μέχρι να εξατμιστεί ο ζωμός και να μαλακώσουν τα πράσα.

Όταν τα πράσα είναι έτοιμα, προσθέτουμε το ψημένο μπέικον, το τριμμένο regato, και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τα πράσα με το μπέικον και από πάνω βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου.