ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/03/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Μίνα Κακκανιά
Ημερομηνία Προβολής: 22/3/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
Για 2 μερίδες
- 2 φιλέτα γλώσσας
- 1 κ.σ. κάππαρη
- 1 κ.γ. πράσινο πιπέρι σε άλμη
- ½ κ.γ. μαραθόσπορο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 μαραθόριζα
- 1/3 φλ. ψιλοκομμένο άνηθο
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβουμε την μαραθόριζα σε λεπτές φέτες, σαν μαντολίνο. Στίβουμε ½ λεμόνι. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον χυμό λεμονιού, την κάππαρη, το πράσινο πιπέρι, μαραθόσπορο και τις φέτες μαραθόριζας. Ανακατεύουμε καλά. Ψιλοκόβουμε άνηθο και τον ρίχνουμε και αυτό μέσα.
Φτιάχνουμε δύο πακέτα με λαδόκολλα. Διπλώνουμε κάθε κομμάτι στη μέση, στο μέγεθος που μας εξυπηρετεί. Ρίχνουμε στην μια άκρη 2-3 κουταλιές από το μείγμα, ένα φιλέτο γλώσσας και από πάνω λίγα ακόμα λαχανικά. Κλείνουμε ερμητικά. Το μυστικό της επιτυχίας είναι να μην μπει καθόλου αέρας στο πακετάκι μας. Γι αυτό ρολάρουμε τις άκρες σφιχτά, από έξω προς τα μέσα, σαν να φτιάχνουμε ένα κόθορο πίτας, έτσι ώστε η λαδόκολλα να πάρει το σχήμα μισοφέγγαρου. Φτιάχνουμε και το δεύτερο πακέτο με τον ίδιο τρόπο. Ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς, για 15 λεπτά περίπου, ανάλογα το βάρος του ψαριού. Μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε με τα λαχανικά και τα μυρωδικά και να βάλουμε ό,τι άλλο θέλουμε μέσα στο πακετάκι.