ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΕΥΚΟΛΟ ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΜΕ ΖΕΛΕ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/05/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Παναγιώτη Μπουγιούρη

Ημερομηνία Προβολής: 1/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 100 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 ζελέ κεράσι
  • 300 γρ. κομπόστα ροδάκινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με τα χέρια σπάμε τα μπισκότα σε μικρά και μεγάλα κομμάτια μέσα σε ένα μπολ.
Σε κατσαρολάκι λιώνουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο και την αδειάζουμε πάνω στα μπισκότα, ανακατεύοντας για να πάει παντού.
Απλώνουμε τα μπισκότα στον πάτο ενός ταψιού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε λίγο νερό και ρίχνουμε το ζελέ ανακατεύοντας για να διαλυθεί. (Για τις ακριβείς αναλογίες συμβουλευτείτε τις οδηγίες χρήσεως του ζελέ που θα χρησιμοποιήσετε). Αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία του.
Σε μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι και το ανακατεύουμε με τις δυο κουταλιές ζάχαρης. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγη παραπάνω ή λιγότερη ζάχαρη.
Παίρνουμε το τρίμμα μπισκότου με τη μαργαρίνη και στρώνουμε 1-2 κουταλιές της σούπας στον πάτο ενός ποτηριού.
Από πάνω βάζουμε την κρέμα γιαουρτιού και από πάνω άλλη μια στρώση μποσκότο και γιαούρτι.
Πάνω από το γιαούρτι τοποθετούμε μισό ροδάκινο από την κονσέρβα και περιχύνουμε με το ζελέ κεράσι μέχρι το χείλος του ποτηριού.
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει η κρέμα και να σφίξει το ζελέ για μερικές ώρες.