ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/06/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Αlessandro David
Ημέρα προβολής 04/06/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
YΛΙΚΑ
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 2 φλ. καρύδα τριμμένη
- ½ φλ. γάλα φρέσκο
- 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 1 ξύλo κανέλλας
- 1/3 φλ. φιστίκια Αιγίνης
- 2 κ.σ. σταφίδες μαύρες ψιλές
- Καρύδα τριμμένη (για το πασπάλισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα στην τριμμένη καρύδα, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να μουλιάσει για 15 λεπτά.
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα και την καρύδα στο λιωμένο βούτυρο και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, την κανέλλα, το τριμμένο φιστίκι Αιγίνης, τις σταφίδες και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να δέσει το μείγμα και να πάρει χρώμα. Έπειτα απλώνουμε το μείγμα στον πάγκο και το ανοίγουμε με ένα πλάστη, τον οποίο έχουμε καλύψει με διάφανη μεμβράνη, για να γλιστράει πιο εύκολα.
Κόβουμε με ένα μαχαίρι, σε μπακλαβαδωτά κομμάτια το γλυκό.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα, τριμμένα φιστίκια Αιγίνης και σταφίδες.