ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΧΑΝΤΡΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/03/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γιάννη Παρίκο

Ημέρα προβολής 25/03/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα

  • 1-1,5 κιλό χταπόδι
  • 1 φινόκιο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 3 σκελ. σκόρδο
  • 1 ματσ. άνηθο
  • 2 κλων. σέλερι
  • 80 γρ. ξίδι από κρασί
  • Λεμονοθύμαρο
  • 100 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό

Για τα φασόλια:

  • 500 γρ. κατεψυγμένα φασόλια χάντρες Ifantis
  • 80 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1 πράσο
  • 1 κρεμμύδι
  • 60 γρ.ούζο
  • 2  αστεροειδείς γλυκάνισους
  • 2 ζωμούς λαχανικών Knorr Σπιτικός
  • Άνηθο
  • Αλάτι- πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλερι, τον άνηθο και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο, τον αστεροειδή γλυκάνισο και το λεμονοθύμαρο.
Έπειτα χωρίζουμε τα πλοκάμια, κόβουμε σε κομμάτια το χταπόδι και το βάζουμε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.
Προσθέτουμε το ξίδι, το ελαιόλαδο, το φινόκιο και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτεί.

Για τα φασόλια:
Σε άλλη κατσαρόλα, σωτάρουμε, σε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Στη συνέχεια βάζουμε το καρότο, το σέλερι, το πράσο, τη δάφνη, το αλάτι, τον αστεροειδή γλυκάνισο και ανακατεύουμε. 
Προσθέτουμε τις χάντρες, το ζωμό λαχανικών, νερό, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.

Πολτοποιούμε στο μούλτι μια ποσότητα από τα βρασμένα φασόλια και τα λαχανικά από το χταπόδι.
Τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και βράζουμε για ακόμη 5 λεπτά, μέχρι να χυλώσουν και να πάρουν γεύση από το χταπόδι.
Στο τέλος προσθέτουμε άνηθο και ελαιόλαδο.