ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/12/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Στεφανία Κουφοπούλου


Ημερομηνία προβολής 20/12/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ. βανίλια (υποβρύχιο)
  • 1 κ. κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
  • 500 γρ. φρουί γλασέ 
  • 1 κ. καρύδια 
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • Τρούφα σοκολάτα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την βανίλια σε μπεν μαρί. Τρίβουμε τα καρύδια στο μπλέντερ. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα καρύδια, τη βανίλια και τα φρουί γλασέ ψιλοκομμένα, την κανέλα και ανακατεύουμε. Βάζουμε στη κατάψυξη για λίγα λεπτά ωστέ να σφίξει. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε στη σοκολάτα τη μαργαρίνη με βούτυρο. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια ή πουράκια με το μείγμα που φτιάξαμε. Μετά τα βουτάμε στην ζεστή κουβερτούρα, αφήνουμε να στεγνώσουν εκτός ψυγείου, και τα βάζουμε σε χαρτάκι φοντάν αφού κρυώσουν. Εάν θέλουμε αφού βουτήξουμε τα γλυκίσματα μας στη λιωμένη κουβερτούρα μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με τρούφα σοκολάτας.