ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/11/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Έστερ Σαρφάτι

Ημερομηνία Προβολής: 08/11/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. αλεύρι
  • 75 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 2 αβγά
  • 225 ml γάλα
  • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα
  • 1-2 κ.γ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη Βιτάμ Culinesse
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε μαζί όλα τα στερεά υλικά, αλεύρι, σιμιγδάλι, ζάχαρη, αλάτι, μπέικιν πάουντερ.

Σε άλλο μπολ, χτυπάμε τα αβγά και το γάλα και αργά τα περιχύνουμε στα στερεά υλικά. Όταν αναμιχθούν ρίνχουμε το μισό από τη λιωμένη μαργαρίνη, ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και το αφήνουμε για 10 λεπτά να σταθεί.

Πλένουμε τα βατόμουρα , τα στραγγίζουμε για να φύγει το πολύ νερό και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.

Ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με την υπόλοιπη μαργαρίνη και σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε με ένα κουτάλι της σούπας τη ζύμη για να κάνουμε συνολικά 8 μικρές τηγανίτες. Χρειάζεται περίπου 2 λεπτά για να ροδίσει κάθε πλευρά.

Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα βατόμουρα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.