ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΥΠΙA

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/02/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τη Βίκυ Βαλλάτου

Ημερομηνία προβολής 05/02/13 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ. χόρτα (σπανάκι, καυκαλίθρες, λάπαθα)
  • ¾ φλ. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1 ματσ. άνηθο
  • 1 ματσ. μαϊντανό 
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 πράσα 
  • Σάμψυχο φρέσκο ή μαντζουράνα
  • 300 γρ. σουπιά βρασμένη
  • ½ φλ. Σπιτική Ντομάτα Pummaro
  • 1 φλ. ρύζι 
  • Αλάτι – πιπέρι 
  • Φύλλο Χωριάτικο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το σπανάκι, τις καυκαλίθρες, τα λάπαθα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα πράσα, το σάμψυχο ή τη ματζουράνα, αν βρούμε και μυρώνια τα χρησιμοποιούμε κι αυτά. Κόβουμε τη σουπιά, την οποία έχουμε βράσει για 15 λεπτά, σε λωρίδες. Ανακατεύουμε όλα τα χόρτα μαζί με το λάδι, τη ντομάτα, το ρύζι, αλάτι – πιπέρι, και τη σουπιά. Στρώνουμε τα μισά φύλλα στο ταψί, αλείφοντας καλά με ελαιόλαδο, στρώνουμε τη γέμιση και στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω. Ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου. Δεν χαράζουμε την πίτα πριν τη ψήσουμε.