ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/10/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 2 ΠΙΤΕΣ
750 ΓΡ. ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ (ΠΟΝΤΙΚΙ Ή ΚΙΛΟΤΟ)
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
8 ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΡΟΤΑ
4 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
3 ΚΛΩΝ. ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
100 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
1 LT ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
5 ΠΡΑΣΑ ΜΕΓΑΛΑ
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
80 ΓΡ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ & ΘΥΜΑΡΙ ΚALAMATA PAPADIMITRIOU
400 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA HAVARTI ΤΡΙΜΜΕΝΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 ΑΒΓΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
500 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
1/4 Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
1/4 Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
200 – 300 ML ΝΕΡΟ
60 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
60 ML ΞΙΔΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε το μοσχαράκι σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το καρότο τριμμένο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφού σωταριστούν καλά τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο και το δενδρολίβανο και τα αφήνουμε να σωταριστούν για ένα λεπτό. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών. Σιγοβράζουμε για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να απορροφήσει τα υγρά του.
Για τη ζύμη:
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να σβολιάσει σε μικρούς κόκκους το βούτυρο. Προσθέτουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη, να ξεκουραστεί, για 30 λεπτά, σε θερμοκρασία δωματίου.
Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε το πράσο με βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Αφού κρυώσει καλά το κρέας και το πράσο, τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το τριμμένο havarti, τα αβγά και τη μουστάρδα με ρίγανη, θυμάρι και ανακατεύουμε. Φτιάχνουμε δύο μπαλάκια από το ζυμάρι, (περίπου 200 γρ. το καθένα) και τα ανοίγουμε περίπου 25×12 εκατοστά. Απλώνουμε τη γέμιση, κλείνουμε τη ζύμη από πάνω, και γυρίζουμε ανάποδα τις πίτες, έτσι ώστε το κλείσιμο να είναι από κάτω. Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 40 λεπτά.