ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΛΟ, ΤΖΙΝΤΖΕΡ & ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/06/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Chef Γιάννη Γραμμένο 

ΥΛΙΚΑ
  • 2 κιλά χοιρινή πανσέτα 
  • 2 σκελ. σκόρδο 
  • 1 ματσ. δενδρολίβανο
  • 125 γρ. κρέμα βαλσαμικού με φράουλα Kalamata Papadimitriou
  • Ελαιόλαδο  
  • Αλάτι-πιπέρι

Για τον πουρέ μήλου:
  • 1 ½ κιλό μήλα πράσινα ή ξινόμηλα
  • 200 γρ. τζίντζερ 
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak soft
  • Αλάτι
Για το σερβίρισμα:
  • 1 ματσ. baby ρόκα 
  • 4 κ.γ. κρέμα βαλσαμικού με φράουλα Kalamata Papadimitriou
  • Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την χοιρινή πανσέτα:
Κόβουμε την πανσέτα σε τετράγωνα κομμάτια και την μαρινάρουμε με το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, την κρέμα βαλσαμικού με φράουλα και το δενδρολίβανο. Στη συνέχεια, την θωρακίζουμε στο σχαροτήγανο και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 15-20 λεπτά.
Για τον πουρέ μήλου:
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, προσθέτουμε τα μήλα, κομμένα σε μικρά κομμάτια, αλάτι, το τζίντζερ και την κρυσταλλική ζάχαρη. 
Χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε, μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν, τα μήλα, για περίπου 10 – 15 λεπτά.
Έπειτα χτυπάμε τα καραμελωμένα μήλα στο μούλτι, μέχρι να γίνουν πουρές. 
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα την πανσέτα με την κρέμα βαλσαμικού με φράουλα και τον πουρέ μήλου. 
Γαρνίρουμε με την ρόκα, προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού με φράουλα και λίγο ελαιόλαδο.