ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/06/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Ιωάννη Γραμμένο
Ημέρα προβολής 16/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
YΛΙΚΑ
Για 8 άτομα
Για τη βάση:
- 200 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
- ½ κ.σ. τζίντζερ
- 50 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- ¼ κ.γ. αλάτι
Για την κρέμα:
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 200 γρ. γιαούρτι
- 2 αβγά
- 1 κρόκο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τον ανανά:
- 16 φέτες ανανά κονσέρβα
- 150 γρ. ζάχαρη
- 30 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τον ανανά:
Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη με βούτυρο και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν καραμέλα.
Προσθέτουμε τον ανανά και λίγο από το ζουμί του.
Ταρακουνάμε το τηγάνι για να καλυφθεί ο ανανάς με την καραμέλα.
Αφήνουμε τον ανανά για 2-3 λεπτά μέσα στην καραμέλα, τον κατεβάζουμε από τη φωτιά και τον αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, τα αβγά και τον κρόκο.
Χτυπάμε για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνει μια λεία και γυαλιστερή κρέμα.
Για τη βάση:
Λιώνουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο.
Τρίβουμε στο μούλτι πρώτα τα μπισκότα.
Έπειτα βάζουμε το τζίντζερ, τη λιωμένη μαργαρίνη με βούτυρο, το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός.
Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα τσέρκι ή στον πάτο μιας φόρμας για cheesecake, με διάμετρο 24εκ.
Αδειάζουμε το μείγμα της βάσης στον πάτο της φόρμας και τον στρώνουμε ομοιόμορφα.
Έπειτα βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο, για 10 λεπτά, να παγώσει.
Ξεχωρίζουμε 6 κομμάτια ανανά, τον ψιλοκόβουμε, τον προσθέτουμε στην κρέμα και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση.
Έπειτα το βάζουμε, σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε, για 30 λεπτά, στους 150 βαθμούς, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.
Κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το cheesecake μέσα, με ανοιχτή την πόρτα, μέχρι να κρυώσει πριν το βάλουμε στο ψυγείο για να κρυώσει εντελώς.
Σερβίρουμε το cheesecake με τις υπόλοιπες καραμελωμένες φέτες ανανά και περιχύνουμε με την καραμέλα.