ΣΥΝΤΑΓΕΣ

CHEESE BROWNIE

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/04/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Pastry Chef Γιώργο Τσελώνη

Ημέρα προβολής 04/04/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ
Για το brownie:

  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 120 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι
  • Τριμμένη κουβερτούρα

Για το σιρόπι:

  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. νερό

Για την κρέμα:

  • 1 κιλό τυρί κρέμα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • χυμό από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το brownie:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα κουβερτούρα με μαργαρίνη με βούτυρο.
Προσθέτουμε στη λιωμένη σοκολάτα, το κακάο, τη ζάχαρη και σταδιακά βάζουμε τα αβγά.
Ανακατεύοντας ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι.
Βάζουμε το brownie σε μια φόρμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το σιροπιάζουμε.

Για την κρέμα:
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμόνι.
Προσθέτουμε την κρέμα τυριού στο brownie και το βάζουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο, μέχρι να δέσει.
Σερβίρουμε το cheese brownie και πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα.