ΣΥΝΤΑΓΕΣ

CHAWANMUSI ΜΕ ΜΥΔΙΑ & ΣΟΥΤΖΟΥΚΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/05/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Σωτήρη Κοντιζά

Ημέρα προβολής 06/05/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα

  • 20 μύδια
  • 6 φέτες σουτζούκι τύπου Καισαρείας
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 10 ml σόγια σος
  • 500 ml νερό
  • 2 αβγά
  • 200 γρ. baby σπανάκι
  • ½  ματσ. φρέσκο βασιλικό
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αχνίζουμε τα μύδια σε ένα τηγάνι με το κρασί και σκεπάζουμε.
Τα αφήνουμε περίπου 30 δευτερόλεπτά, μέχρι να ανοίξουν.
Τα σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί.
Μοιράζουμε τα μύδια σε πορσελάνινα μπολάκια και προσθέτουμε το σουτζούκι, κομμένο σε λεπτές φέτες (2 φέτες σε κάθε μπολάκι) .
Χτυπάμε τα αβγά.
Βάζουμε σε μια κανάτα το ζουμί από τα μύδια, τη σόγια σος, το αλάτι και το νερό.
Ρίχνουμε τα αβγά ανακατεύουμε και σουρώνουμε.
Προσθέτουμε στα μπολάκια με τα μύδια και το σουτζούκι, το σπανάκι, τον βασιλικό και το υγρό μείγμα με τη σόγια σος.
Σκεπάζουμε και βάζουμε τα μπολάκια στον ατμομάγειρα, για 18-20 λεπτά.