ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/05/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Chef Πάνο Ιωαννίδη
Hμέρα προβολής 01/05/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για την focaccia:
- 600 γρ. αλεύρι σκληρό
- 9 γρ. μαγιά ξερή
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 15 γρ. αλάτι
- 20 γρ. ζάχαρη
- 350 ml νερό κρύο
- Ελαιόλαδο (για το άνοιγμα της ζύμης)
- 1 κλων. φρέσκο δενδρολίβανο
- ¼ κ.γ. χοντρό αλάτι (για πασπάλισμα)
Για το αρωματικό βούτυρο:
- 150 γρ. βούτυρο Lurpak
- 1 σκελ. σκόρδο
- 2 κλων. φρέσκια ρίγανη
- 2 κλων. φρέσκο θυμάρι
- 2 κλων. φρέσκο δενδρολίβανο
Για τις κοτομπουκιές:
- 6-7 κοτομπουκιές Ifantis
- 100 γρ. αρωματικό βούτυρο
- 1 φλ. ηλιέλαιο
Για το «μπριάμ» λαχανικών:
- 1 μέτριο κολοκυθάκι
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 μικρή ντομάτα
- 2 φέτες μελιτζάνας
- ½ πιπεριά κίτρινη
- ½ πιπεριά κόκκινη
- 1 σκελ. σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2-3 φύλλα δυόσμου
- 1 κ.σ. κλασική κρέμα βαλσαμικού Kalamata Papadimitriou
- Αλάτι
Για το αβγό:
- 1 αβγό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. αρωματικό βούτυρο
- Αλάτι-πιπέρι
Για το σάντουιτς:
- 2 φέτες Arla τυρί Μοzzarella
- 1 κ.σ. κλασική κρέμα βαλσαμικού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη:
Βάζουμε σε ένα μπολ το σκληρό αλεύρι, την ξερή μαγιά, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε σιγά σιγά το κρύο νερό ανακατεύουμε και πλάθουμε με το χέρι, μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη, όχι πολύ μαλακή.
Στη συνέχεια αφήνουμε τη ζύμη, σκεπασμένη, να φουσκώσει, για 20 λεπτά. Έπειτα την ανοίγουμε, τη βάζουμε σε ένα ταψί και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 25 λεπτά.
Για το «μπριαμ» λαχανικών:
Ψήνουμε στο σχαροτήγανο με λίγο ελαιόλαδο, για 3-5 λεπτά, την κίτρινη και την κόκκινη πιπεριά, τη ντομάτα, το κολοκυθάκι και τη μελιτζάνα.
Αφού ψηθούν, τα ψιλοκόβουμε, προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Στο τέλος μαρινάρουμε το «μπριάμ» των ψητών λαχανικών με την κρέμα βαλσαμικού.
Για το αρωματικό βούτυρο:
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το θυμάρι, το σκόρδο, τη ρίγανη και το δενδρολίβανο. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει και να πάρει άρωμα.
Για τις κοτομπουκιές:
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ηλιέλαιο, προσθέτουμε 4 κουταλιές από το αρωματικό βούτυρο και τηγανίζουμε τις κοτομπουκιές μέχρι να πάρουν χρώμα.
Για το αβγό:
Τηγανίζουμε το αβγό σε ελαιόλαδο και αρωματικό βούτυρο και το αλατοπιπερώνουμε.
Γεμίζουμε τη φοκάτσια με τα ψητά λαχανικά. Προσθέτουμε τις κοτομπουκιές, τις φέτες τυριού και από πάνω τοποθετούμε το τηγανιτό αβγό.
Γαρνίρουμε με την κρέμα βαλσαμικού και σερβίρουμε.