ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΟΥΦΛΕ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/05/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό την Αθηνά Τσόγκα

Ημέρα προβολής 02/05/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. κατεψυγμένα ανάμικτα λαχανικά Ifantis
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 2 αβγά
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ¾ φλ. γάλα
  • 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Εξαιρετικό παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ανάμικτα λαχανικά σε αλατισμένο νερό.
Λιώνουμε τις βρασμένες πατάτες με το πιρούνι.
Προσθέτουμε τα ανάμικτα λαχανικά στις πατάτες.
Ρίχνουμε νερό από τα βρασμένα λαχανικά και τα πολτοποιούμε.
Προσθέτουμε τα αβγά, αλάτι, πιπέρι, το τριμμένο μοσχοκάρυδο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα, την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Αλείφουμε τα ατομικά φορμάκια με ελαιόλαδο, μοιράζουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για περίπου μισή ώρα, στους 180 βαθμούς, μέχρι να πάρουν από πάνω χρυσαφί χρώμα.