ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/04/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Γιώργο Χλούζα
Ημέρα προβολής 16/04/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 2 κιλά αρνίσια σπάλα χωρίς κόκκαλο
- ½ κιλό ρεβίθια
- 3 φύλλα δάφνης
- 1 ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός
- 2 καρότα
- 2 κρεμμύδια
- 5 σκελ. σκόρδο
- 2 κ.σ. χαρίσα
- 60 γρ. καπνιστή πάπρικα
- 1κ.γ. κάρυ
- 1κ.γ. κόκκους κόλιανδρου
- 3 κλ. φρέσκο θυμάρι
- 3 κλ. δενδρολίβανο
- 1 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 1 φλ. κόκκινο κρασί ξηρό
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαρινάρουμε την αρνίσια σπάλα με ελαιόλαδο, αλάτι , πιπέρι, κάρυ, πάπρικα, κόκκους κόλιανδρο και το σκόρδο.
Σωτάρουμε το κρέας σε ελαιόλαδο, από όλες τις πλευρές, μέχρι να θωρακιστεί.
Κόβουμε και προσθέτουμε το θυμάρι, το δενδρολίβανο, τα κρεμμύδια και τα καρότα.
Σβήνουμε με κρασί και μεταφέρουμε το κρέας με τη σάλτσα του σε μια γάστρα ή σε ένα ταψί.
Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, λίγο νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 1 ώρα.
Το βγάζουμε από το φούρνο, προσθέτουμε τα ρεβίθια, τη χαρίσα και το ψήνουμε άλλη μια ώρα στους 180 βαθμούς.
Σερβίρουμε το αρνάκι με τα ρεβίθια, τη σάλτσα χαρίσα και προσθέτουμε θυμάρι.