ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟΥ, BABY ΠΑΤΑΤΕΣ & ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/05/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΥΛΙΚΑ
  • 2 κιλά αρνί (κομμένο σε μερίδες)
  • 16 μικρά κρεμμύδια στιφάδου (κοκκάρια)
  • 16 πατάτες baby
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 300 ml ζωμό κοτόπουλου
  • 3 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 120 γρ. πικάντικη μουστάρδα squeeze Kalamata Papadimitriou
  • 3-4 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε μια γάστρα κατάλληλη για κουζίνα ή ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε μέσα το ελαιόλαδο και το βούτυρο. 
Σωτάρουμε, τα κρεμμυδάκια ολόκληρα, για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
Στην συνέχεια, θωρακίζουμε τα κομμάτια του αρνιού καλά, από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Όταν τα κομμάτια του κρέατος είναι έτοιμα, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και γυρνάμε τα κομμάτια του κρέατος, μέχρι να μην φαίνεται καθόλου αλεύρι.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε τον μισό ζωμό κοτόπουλου, το βούτυρο, την πικάντικη μουστάρδα, τον υπόλοιπο ζωμό κοτόπουλου και το θυμάρι. 
Μεταφέρουμε το κρέας από το τηγάνι στο ταψί με τα κοκκάρια.
Καλύπτουμε με χαρτί ψησίματος και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 2 ώρες.
Μετά από μία ώρα ψησίματος, προσθέτουμε τις baby πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ψηθεί το αρνί.