ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/12/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό
Ημέρα προβολής 9/12/13. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
(για 6 άτομα)
- 1/2 κιλό αρακά κατεψυγμένο Ifantis
- 1 κρεμμύδι
- 4 κρεμμύδια φρέσκα
- 1 σκελ. σκόρδο
- 2 καρότα
- 2 πατάτες
- 2 μαραθόριζα
- 200 γρ. σπανάκι
- 1 ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός
- ¼ ματσάκι μάραθο
- 100 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι-πιπέρι
Για το γιαουρτολέμονο:
- Χυμό από 2 λεμόνια
- 2 κρόκους αβγών
- 100 γρ. γιαούρτι
- Αλάτι- πιπέρι
- Πάπρικα
Για το σερβίρισμα:
- Πίτες αράβικες
- Αλάτι-πιπέρι
- Πάπρικα
- Σπόρους κύμινου
- Ελαιόλαδο Άλτις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τον αρακά:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σωτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνουμε τον αρακά, τις πατάτες κομμένες, τα καρότα και τη μαραθόριζα ψιλοκομμένα και σωτάρουμε για λίγα λεπτά.
Σβήνουμε με το ζωμό, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και νερό.
Αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά.
Κόβουμε και προσθέτουμε το μάραθο και το σπανάκι και ανακατεύουμε.
Για το γιαουρτολέμονο:
Βάζουμε σε ένα μπολ το χυμό λεμόνι, τους κρόκους, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε σιγά-σιγά ζουμί από τον αρακά και ανακατεύουμε συνεχώς. Ρίχνουμε όλο το μείγμα των κρόκων στον αρακά, ανακινούμε την κατσαρόλα και την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Για το σερβίρισμα:
Βάζουμε πάνω στις αραβικές πίτες αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, σπόρους κύμινου και ελαιόλαδο.
Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς, για 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές.
Σερβίρουμε τον λαδερό αρακά μαζί με τις αραβικές πίτες με τα μπαχαρικά.